Greutsj op de Bölkes

b2

“Bonzjoere” van de Bölkes is de titel van de nuuje sjlager va Gebrook.

In een bomvolle Gehoorzaal van kasteel Hoensbroek werden bij de opening van het 5×11 jubileumseizoen van Comité Carnavalsviering Hoensbroek op 11 november maar liefst 15 nummers ten gehore gebracht. De opzet van het Breuker Vastelaoves Leedjes Konkoer was geheel vernieuwd in overleg met de deelnemers. Zo stonden de deelnemers voor het eerst samen met het publiek in één zaal en werd de uitslag bekend gemaakt zonder alle punten van de vakjury en zaaljury stuk voor stuk op te noemen.
Eerst werd in willekeurige volgorde de top 5 bekend gemaakt. De spanning werd toen nog een beetje opgevoerd omdat eerst de presentatieprijs bekend werd gemaakt. Deze werd gewonnen door De Poetsbrigade met “Vier daon ’t zoeë”.
Daarna werd de top 3 in willekeurige volgorde op het podium geroepen. Over bleven Siefoe!, de Breuker Neutjes en De Bölkes. Siefoe! eindigde met “Sjpringe” als derde en nadat de spanning verder werd opgebouwd, zorgde de bekendmaking van de winnaar voor een enorme ontlading bij de grote schare fans die vanuit Mariarade naar het kasteel waren gekomen. De Bölkes wonnen met “Bonzjoere” dat is geschreven door July Vijgen en muzikaal samengesteld door Bryan Stelten. De Breuker Neutjes werden tweede met “M-boesjuur”.

b3

Bölkes, Robert, Ferdy en Jos

Namens alle leden van C.V. Blauw Wit Van Harte Gefeliciteerd!